Referat fra Riga tur 3-6 august 2023

Vi var 19 spente damer som møtte opp på Gardermoen 3 august for å reise til Riga.

Når vi landet møtte kontaktpersonen oss og vi fikk en egen buss til hotellet. Når vi hadde sjekket inn tok vi en liten lunsj. Senere på kvelden spiste vi på en koselig restaurant med en morsom servitør.

På fredag var vi på en guidet båttur og ble servert bobler. Senere var vi på et stort marked med salg av frukt og grønnsaker, klær, forskjellige ting og salg av ulike matretter. På kvelden spiste vi på en koselig pizza restaurant.

På lørdag var vi på en guidet fottur med samme guide som på båtturen. Vi var veldig heldige med vår guide som også pratet norsk med oss. Vi fikk vite masse spennende ting om Riga. For eksempel at ca 60% prater russisk, og at Latvia er har blitt presset av både Russland og Tyskland, men mange vil ta vare på Latvias selvstendighet. Vi var i gamle byen med mange flotte eldre bygninger. Bygningene ble bygd i tre før, men på grunn av brann ble alt bygd i murstein. Hun fortalte og viste oss Art Deco stilen som Riga er mye preget av. Hun fortalte også ar Riga nå er i pågående arbeid med å få europeisk lengde fremfor russiske da de forsøker å løsrive seg fra den gamle tiden da Russland styrte og bestemte. De ønsker å være en fri og selvstendig nasjon uten de sovjetiske minnene. Vi fikk også vite at før i gamle dager var Riga en sterk hansaby med mye sjøfart og sjøfart business. Så fikk vi også se kjærlighetsbroen hvor håpefulle par kan komne til Riga for å låse en hengelås og vise sin hengivenhet for hverandre.

Hun viste oss også en artig skulptur av en engelsk ordfører som var meget vikitg og sentral for Riga. Han sto sammen med sin fine Chow Chow hund og kone. På slutten av turen var innom en koselig og romantisk cafe hvor vi fikk deilig kakestykke og kaffe eller te.

På kvelden spiste vi på en fin restaurant hvor vi kosa oss den siste kvelden på turen.

Dette var første turen vi slo sammen ung voksen og voksen og vi synes det gikk veldig bra. Takk til alle som var med på å gjøre denne turen så flott. Hilsen Lisbeth og Tonje